Qui som?

Filigrana Produccions és una productora audiovisual en forma de cooperativa. Està formada per un equip de professionals del camp audiovisual, la fotografia, el disseny gràfic i la comunicació. Cada un dels membres parteix d’una especialització però el treball conjunt aporta un caràcter propi, més complet i original als productes resultants.

 

Experiència professional

Des de Filigrana Produccions, creiem en la xarxa i la cooperació entre col·lectius com a mètode essencial per a fer créixer les empreses, els projectes i la pròpia professió, per això en la major part de les nostres experiències professionals no només donem un servei, sinó que ens involucrem en els objectius per aconseguir el producte desitjat.

Amb més d’un any d’experiència conjunta, a Filigrana Produccions hem tingut el plaer de treballar per empreses, particulars, entitats i organitzacions que han confiat en el projecte pel seu caràcter diferenciador i per la proximitat que s’ofereix al client.

 

La nostra filosofia

Filigrana Produccions entén la cultura com un pilar fonamental de la societat, com a motor imprescindible per al canvi social. La cultura és moviment, creació, pensament, acció, incidència en el món, construcció i remodelació a la mida del present i de les persones que el viuen.

Filigrana Produccions crea un ventall de sensacions col·lectives transformant el caràcter efímer de la cultura en un producte eclèctic, partint sempre de l’imaginari dels clients.

Foto LAIA RAMIRO RUBAL

LAIA RAMIRO RUBAL

Neix a Sabadell el 1988. Oberta, dinàmica, emprenedora, activa, entusiasta i creativa.

Valora l’aprenentatge com a eina fonamental de creixement personal i per això considera que està en formació continuada en diversos camps intentant cercar sempre la seva interrelació.

Mestra d’Educació Infantil amb formació universitària a la Universitat Autònoma de Barcelona i a la Università degli Studi di Reggio Emilia, Itàlia, (2006-2009).

Uns anys més tard, inicià la formació en comunicació Audiovisual a la mateixa UAB, adonant-se de que, amb el què realment gaudia era la fotografia. Així doncs, va apostarper una formació més concreta a l’escola ACAI de Sabadell i a l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Barcelona, on es va especialitzar en Fotografia de les Arts Escèniques i en Fotografia, Cos i Gènere.

L’any 2013, juntament amb la dissenyadora gràfica Judit Carcolse, ideen un joc entre els
conceptes de fotografia i postal. Mesos més tard s’hi afegeix la fotògrafa Berta Tiana. De l’eclecticisme de les seves formacions i personalitats neix AmbCandeletes Postals Originals. A partir d’aquest, neixen altres projectes com VerMut, LaTallaNoImporta o LaMondaLironda · LaboratoriCreatiu, que desemboquen directament a Filigrana Produccions, el paraigües de tot plegat.

Actualment s’ha graduat en un Màster en Gestió Cultural a la UOC.

“El meu interès des de petita pel món de l’espectacle i la meva feina d’estiu que em brinda l’oportunitat de trepitjar grans festivals d’art de carrer m’han portat a especialitzar-me en la fotografia de les arts escèniques. El que més m’agrada, però, de fer aquestes fotografies és poder compartir estones amb els protagonistes dels espectacles i enriquir-me amb tot el que poden aportar a la meva vida”.

Foto SERGI MESTRE GARCIA

SERGI MESTRE GARCIA

Nascut a Sabadell el juny de 1986. Dinàmic, curiós, constant, pacient i optimista són
algunes vessants del seu caràcter.
Convençut que en la descoberta hi ha l’aprenentatge, sempre busca nous horitzons on poder créixer, conèixer i crear. Creu en l’educació i la cultura com els espais de transformació social més importants que ha creat el propi home, i per això s’hi capbussa, els observa, hi treballa i intenta posar el seu granet de sorra per tal que aquests facin la societat més tolerant, oberta, lliure i justa.

Llicenciat en Història de l’Art, va cursar els seus estudis a la UAB, i els ha portat a la pràctica al Museu d’Art de Sabadell i al Museu Comarcal de Manresa, així com en empreses que ajunten art i pedagogia. Pel que fa a la vessant educativa, és Director de Lleure, feina que ha dut a terme en diverses escoles i empreses. A banda d’això, el seu voluntariat en entitats culturals i educatives l’ha fet créixer com el què és, i l’ha portat al capdavant de diferents entitats. En aquests moments s’està formant constantment en comptabilitat i gestió d’empreses.

“Transformar el temps lliure en un espai de creixement personal, mentre sents que la gent del voltant creix amb tu”. Per ell, dedicar temps a veure que el món es mou i canvia és una satisfacció personal i humana. Sempre li han interessat el món de la cultura popular i tradicional com a reflex de la societat d’un país, i a la vegada el món del teatre i
la música com a mirall de la ciutadania en moviment.

Foto GUILLEM MOTA ESTRADA

GUILLEM MOTA ESTRADA

Guillem Mota Estrada neix a Sabadell el 1989. Extravertit, creatiu, tastaolletes, emprene-
dor, sociable i amb moltes ganes d’aprendre. Obert sempre a descobrir coses noves, creu que l’enriquiment personal es potencia essent inquiet i tenint afany de conèixer a tots els nivells. Introduir-se en noves disciplines, provar diferents camps professionals o viatjar i introduir-se en altres cultures l’estimulen a reconvertir-se constantment en
l’àmbit personal i professional.

Llicenciat en Comunicació Audiovisual a la Universitat Autònoma de Barcelona, va començar ben d’hora a endinsar-se en el món de la ràdio com a tècnic de so i guionista. Té més de 5 anys d’experiència com a tècnic, ha treballat a Ràdio Sabadell 94.6 i a Matadepera Ràdio 107.1. Al mateix temps, ha realitzat programes de producció pròpia que s’han arribat a emetre per més de 15 ràdios locals del territori català a través de la xarxa. Essent la ràdio la seva professió inicial, sempre s’ha sentit atret per la fotografia.

Ha estudiat fotografia digital a l’Escola Illa de Sabadell, així com també diversos cursos de fotoreportatge. Ha realitzat alguns cursos pràctics de fotoperiodisme als Balcans. Combinant la formació amb l’aprenentatge autodidacta, ha treballat professionalment en la fotografia de reportatge i l’enregistrament i muntatge de vídeos. També ha cobert fotogràficament esdeveniments de diferents caires, i ha il·lustrat amb les seves fotografies publicacions de revistes com el Time Out Barcelona.

Després de dos anys enregistrant i muntant vídeos de diverses tipologies, actualment es dedica exclusivament a fer créixer una cooperativa de serveis audiovisuals anomenada Filigrana Produccions. Sumar esforços, coneixements, empenta i ganes d’aprendre en el sí d’un treball col·lectiu en forma de cooperativa fa créixer a les persones i trans-
forma el món que les envolta.

Foto JUDIT CARCOLSE PATÓN

JUDIT CARCOLSE PATÓN

Neix a Barcelona la primavera de 1988. Simpàtica, alegre, autodidacta, inquieta, observadora i exigent són alguns dels adjectius que la defineixen. Des de ben petita ja va mostrar la seva inquietud per crear i retratar tot el que passava al seu voltant, cosa que la va portar a endinsar-se en el món artístic.

Sempre va tenir clar que el que més la representava com a disciplina artística era el disseny gràfic. Va realitzar els seus estudis de Disseny i gràfica publicitària a l’Escola Illa de Sabadell. Un cop finalitzats els seus estudis va treballar amb l’estudi Cactus Seny Gràfic, més tard, va treballar dissenyant interfícies per a dispositius mòbils i experiència d’usuari, webs, impremta…

Totes aquestes inquietuds i estudis la porten a formar part de diferents projectes, juntament amb la Laia Ramiro, com AmbCandeletes Postals Originals on més tard hi va col·laborar la fotògrafa Berta Tiana o LaMondaLironda, on es treballa l’educació amb l’art. També neix VerMut, un projecte amb intenció de crear una xarxa artística a Sabadell que encara segueix creixent.

Les seves fotografies i dissenys sovint tenen més d’un discurs i són fruit de l’experiència sensorial viscuda en moments determinats o bé són una al·legoria a la bellesa de les coses que ignorem mentre succeeixen al nostre voltant. És per això que amb les seves imatges pretén convidar-nos a sentir cada detall del què ens envolta.