Avui des del blog de Filigrana Produccions volem compartir els diferents 4 formats de vídeo per vendre una proposta creativa al món de les arts escèniques.

Alguns dels conceptes que explicarem a continuació estan molt relacionats amb el món del cinema, però també es treballen en l'àmbit de la promoció de les arts escèniques. Si ens traslladem al moment en el qual hem de vendre la nostra proposta, sigui una obra de teatre, un espectacle de dansa o de circ, trobarem infinites formes de fer la nostra estratègia de promoció, però en el moment que optem per fer-ho en vídeo és important tenir clares les diferències entre els diveros formats.

 

Els formats de vídeo per promocionar la teva proposta d'arts escèniques

 

Per això, des del blog de Filigrana Produccions, volem compartir les diferències entre el teaser, tràiler, vídeo complet i resum i serem a la vostra disposició si necessiteu més informació mitjançant el nostre mail o a la nostra pàgina de contacte.

Els formats de vídeo que explicarem i exeplificarem a continuació tenen un objectiu comú: construir material de promoció en moviment, capaç de transmetre la realitat i vivacitat de la vostra proposta, per poder fer-la arribar als programadors culturals o als diversos agents del sector que hagin de valorar la vostra proposta.


Teaser, format de prellançament

El teaser és una peça que normalment té una duració de menys d'un minut i es caracteritza per ser notablement lliure i creatiu. Normalment no explica clarament res que faci referència a la trama de l'espectacle sinó que juga amb la provocació i sobretot amb el misteri. El seu objectiu és crear interès per allò que vindrà en un futur pròxim.


Aquest format ens permet arribar al públic d'una manera més creativa i diferent. A continuació compartim algun exemple perquè et puguis fer a la idea.

 


Vídeo Teaser | Elisabetta | Música i dansa

 

Tràiler, el format per crear interès

El format tràiler, en canvi, es basa en l'explicació de la trama i la realitat de l'espectacle, fins i tot mostrant parts d'aquest, utilitzant els mateixos textos, músiques o algunes imatges que es poden veure en el directe.


En aquest cas, el vídeo pot durar més d'un minut però intentarem no excedir els tres minuts. En aquest cas, com ja hem comentat, el
vídeo mostra parts de l'espectacle en directe, però presentats d'una forma diferent, amb la qual aconseguim crear curiositat, explicant la trama de forma que el públic i els programadors culturals desitgin saber-ne més. En aquest cas, podem pensar en l'efecte que crea un tràiler cinematogràfic, i d'aquesta manera serem capaços de crear un vídeo tràiler atractiu del propi espectacle.

 

Els tràilers funcionen com a sinopsis creatives per convidar al públic a venir a veure'ns.

 

 

Vídeo Trailer | 7 d'Amor | Teatreneu Barcelona


Vídeo resum, pinzellades de l'espectacle

El vídeo resum és, com el seu nom indica, una abreviació de l'espectacle, que es realitza a posteriori de gravar l'espectacle complet. Aquest format s'utilitza per tal de poder fer promoció, amb la idea d'enviar aquest vídeo de pocs minuts als programadors i programadores culturals, ja que és una forma ràpida de poder veure amb pinzellades grans la totalitat de l'espectacle.

 

 

Vídeo Resum | Circ Cric | Festival Internacional de Pallasses

Vídeo complet, l'espectacle en tota la seva essència

 

Finalment, el vídeo complet fa referència a la gravació íntegra de l'espectacle. A vegades, alguns programadors i programadores culturals volen veure l'espectacle complet. Comptar amb aquest contingut de forma professional, amb una producció amb diverses càmeres i perspectives és una bona oportunitat per acabar de convèncer i vendre la proposta.

A més, per realitzar el resum i el tràiler, és positiu haver realitzat anteriorment la gravació íntegra, per tal de poder jugar amb diferents talls i amb l'ordre i intensitat de les emocions que genera l'espectacle.

 

 

Els avantatges de promocionar el teu espectacle en format vídeo

En els últims anys la comunicació ha evolucionat moltíssim i, actualment, el contingut de vídeo és el que consumim més amb molta diferència, sobretot, per la seva facilitat de consum i per la seva dinamització i capacitat d’arribar d’una forma ràpida i efectiva a les emocions.

 

El format de vídeo per a la promoció de les arts escèniques és una opció molt encertada ja que apropa l'espectacle i ajuda a transmetre el seu missatge d'una forma molt real i creativa.

 

A Filigrana Produccions estem especialitzats en la creació de contingut per a companyies i professionals de les arts escèniques, per això us convidem a posar-vos en contacte amb nosaltres per tal d’assessorar-vos i buscar la millor estratègia de comunicació i promoció per a les vostres propostes creatives.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *